Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Ούτε βήμα πίσω, απεργία διαρκείας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

H δωσίλογη κυβέρνηση Παπαντρέου-Θαθαντρέου βρισκόμενη σε διατεταγμένη υπηρεσία εξαπέλυσε πόλεμο σε άλλη μία κοινωνική ομάδα, στους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί. Αφού διέλυσαν τους εργαζόμενους στα φορτηγά πέρυσι την ίδια εποχή και τους υπάλληλους στις δημόσιες συγκοινωνίες, αφού παρέδωσαν το εθνικό δίκτυο (τρενα, αεροδρόμια, ΟΑ, λιμάνια, εθνικούς δρόμους κλπ) σε ιδιωτικές εταιρείες που απαρτίζονται από τυχοδιώκτες και τζάμπα μάγκες αποφάσισαν να βάλουν χέρι και στο ταξί για να τελειώνουν με το φιλέτο που λέγεται ‘Μεταφορές’ παραδίδοντάς τα σ’ αυτούς που τους καθοδηγούν δηλαδή στη ντόπια και υπερεθνική ελίτ. Στρατηγό αυτού του εγχειρήματος ο Παπαντρέας όρισε τον ηττημένο από τη Μάχη της Κερατέας, το σοβαρό και αποφασισμένο παιδί από την Πάρο, τον Γ. Ραγκούση. Άλλωστε ο Γιωργάκης Παπαντρέου πρέπει να πλασάρεται από τα Μέσα Μαζική Εξαπάτησης ως ο Πρωθυπουργός που δίνει σκληρή μάχη στο εξωτερικό για τη σωτηρία της πατρίδας, για το καλό του τόπου, για το εθνικό συμφέρον. Σ αυτό το σημείο είναι που οι ιδιοκτήτες καναλιών ενεργοποιούν τα παπαγαλάκια τους και τους τηλε-κανίβαλους αστέρες τους για να παραπληροφορήσουν, να δημιουργήσουν σύγχυση και φόβο στο τηλεοπτικό κοινό που κάθε μέρα όλο και περισσότερο καταλαβαίνει τον ρόλο τους. Είναι το σημείο που το συμφέρον του ντόπιου κεφαλαίου βαφτίζεται εθνικό συμφέρον από τους πολιτικούς και τα παπαγαλάκια τους, η σωτηρία των ελληνικών και ξένων τραπεζών ταυτίζεται με τη σωτηρία της πατρίδας, το καλό των πλουσίων μετονομάζεται σε καλό του τόπου, η παράδοση των ταξί στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο βαφτίζεται με την εύηχη λέξη της δήθεν «απελευθέρωσης» ή με τον ωραίο στο άκουσμα χαρακτηρισμό του «ανοίγματος κλειστών επαγγελμάτων» θυμίζοντάς μας τον περίφημο «Eκσυγχρονισμό» Σημίτη και την πρωτοπόρα «Επανίδρυση του Κράτους» του Καραμάν-Αλή.
Η απάντηση μας σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου

, μέσω των πολιτικών του πιονιών, ήταν να προβούμε σε απεργία διαρκείας για να αποφευχθεί η παράδοση των ταξί στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο. Και η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε τόσο από την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων όσο και από το ότι αυτές οι κινητοποιήσεις είναι πολύπλευρες, διαφορετικές και ακομμάτιστες. Πόνταραν και ποντάρουν στον κοινωνικό αυτοματισμό δηλαδή στο να ταχθεί η κοινή γνώμη εναντίον μας αλλά και στο ότι γρήγορα θα κουραστούμε .Αφού συμπέραναν ότι αυτοί οι μηχανισμοί δεν μας πτοούν, έθεσαν σε λειτουργία την «δικαιοσύνη» τους, προκειμένου να μας εκφοβίσουν με διώξεις, δήθεν για παρακώλυση συγκοινωνιών, όπως έχουν πράξει και με το κίνημα «Δεν Πληρώνω».Και αυτό όταν τόσο εμείς όσο και το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ανοίγουμε τις μπάρες για να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα, μη παρεμποδίζοντας φυσικά κανένα. Από την άλλη σε μια τακτική ελιγμού και για να κερδίσουν χρόνο τώρα που η τουριστική κίνηση (ποιος ωφελείται άραγε από τον τουρισμό; ο απλός πολίτης ;) είναι στο ζενίθ, μας καλούν σε δήθεν διάλογο. Σε διάλογο του στυλ «Σφάξε με αγά μου να αγιάσω».Θέλουν να διακόψουμε την απεργία τώρα που «πλήττεται» ο τουρισμός (δηλαδή το ξενοδοχειακό κεφάλαιο που φορολογείται όλως τυχαίως με 6,5% φ.π.α ) και από Σεπτέμβριο να μας τελειώσουν άνετα χωρίς να έχουν παράπλευρες απώλειες.
Τώρα λοιπόν που η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και προσπαθεί να μας διασπάσει με εκφοβισμούς και απειλές είναι η κατάλληλη στιγμή στην οποία έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας αλλά και απέναντι στην κοινωνία να αντεπιτεθούμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να εντείνουμε την αντιπαράθεση μας με αυτό το τερατούργημα της κοινοβουλευτική διδακτορίας που όχι μόνο παίρνει πίσω κεκτημένα δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου του 20ου αιώνα αλλά διαλύει τον κοινωνικό ιστό και οδηγεί το λαό και κυρίως τη νεολαία στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, βορρά στια άγριες διαθέσεις του παγκοσμιοποιημένου πλέον κεφαλαίου που θα έρθει στη χώρα σαν Ευεργέτης και Μεσσίας( όπως οι επιφανείς Έλληνες εφοπλιστές) να επενδύσει σε μια κοινωνία με κινεζοποιημένο εργατικό δυναμικό αφού πρώτα με το Μεσοπρόθεσμο όλος ο δημόσιος πλούτος περάσει στα χέρια του.
Θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να συνειδητοποιήσουν ότι το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας προβληματίζεται έντονα για τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει η απεργία διαρκείας γι αυτό και θα επιστρατεύουν όλο τον κρατικό μηχανισμό τους. Σήμερα οι εισαγγελείς, αύριο οι δυνάμεις καταστολής. Φοβούνται ότι αν συνεχίσουμε την απεργία θα ενταχθούμε από Σεπτέμβριο και με τα άλλα κοινωνικά κινήματα και θα συμπαραταχθούμε και με άλλους εργατικούς κλάδους και θα τους κάνουμε να ψάχνουν για ελικόπτερα. Γι αυτό η συνέχιση της απεργίας είναι επιτακτική ανάγκη για μια νίκη του κλάδου μας. Μια νίκη που επί της ουσίας θα αποτελέσει νίκη ολόκληρου του εργατικού κινήματος αλλά και ολόκληρου του λαού. Εφαλτήριο για την ολοκληρωτική καταστροφή αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου συστήματος που ωφελεί τους λίγους και συνθλίβει τους πολλούς.

Ούτε βήμα πίσω, απεργία διαρκείας, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Πρωτοβουλία Αυτοαπασχολούμενων στα Ταξι από τα κάτω
www.protaxi2011.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου